Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески денеска оддржа прес конференција на која се осврна на проектите и активностите што ги имаше министерството за транспорт и врски во рамките на 100 дена Влада. Во своето обраќање министерот нагласи дека само во овој период обезбедени се 188,4 милиони евра грантови, неповратни средства за подобрување на патната, железничката и комуналната инфраструктура. Притоа потенцираше дека вакавата пракса на транспарентност и отчетност ќе продолжи и во наредниот период. 

Во продолжение видео од прес конференцијата:

">